Becel

Margarina premium Becel este un produs inovator care, datorita compozitiei sale, contribuie la mentinerea sanatatii inimii. Becel este una dintre cele mai cunoscute marci de margarina din lume.

In mainiBecel - margarina care te ajuta sa iti mentii inima sanatoasa

Margarina premium Becel – un produs inovator care, datorita compozitiei sale, contribuie la mentinerea sanatatii inimii – a fost lansata pe piata romaneasca in mai 2007. Ca parte a unei alimentatii echilibrate si completate de activitate fizica, Becel contribuie la mentinerea sanatatii inimii si a vaselor de sange, precum si a unui nivel normal al colesterolului. Lansarea Becel, sub sloganul: "Becel. Iubeste-ti inima", a fost sustinuta printr-o campanie de comunicare care s-a derulat in lunile mai si iunie, pe TV si in presa - atat in publicatiile destinate publicului larg, cat si in revistele medicale.

Misiunea Unilever este sa ii ajute pe oameni sa se simta bine, sa arate bine si sa ia ce e mai bun din viata. Decizia de a lansa Becel pe piata romaneasca reflecta modul in care Unilever isi transfera misiunea in portofoliul sau, oferind consumatorilor din Romania produse pentru o alimentatie echilibrata, pe care le imbunatateste permanent.

Becel este bogata in acizii grasi Omega 3 si Omega 6

Compozitia margarinei Becel este realizata pe baza celor mai recente studii in domeniu. Beneficiile oferite de catre Becel consumatorilor sai sunt datorate continutului bogat in acizii grasi polinesaturati Omega 3 si Omega 6, precum si in vitamine din grupul B: Acid folic, B6 si B12. Cele doua ingrediente anti-colesterol, Omega 3 si Omega 6, sunt acizi grasi esentiali de care orgamismul uman are mare nevoie, dar pe care nu ii poate produce singur; ca urmare, trebuie obtinuti din alimentatie. Cei doi acizi grasi esentiali pastreaza curate cele mai fine vene si artere si ajuta ca inima sa se mentina sanatoasa. Acidul folic, vitaminele B6 si B12 contribuie la protectia inimii si a vaselor de sange, deoarece scad nivelul unui aminoacid din sange (homocisteina) care, daca este prezent in cantitati mari, afecteaza integritatea vaselor de sange.

Inima pe cerCreata la cererea medicilor

Becel a fost creata de catre cercetatorii Unilever la sfarsitul anilor ’50, la solicitarea comunitatii medicale olandeze. Cererea medicilor olandezi a venit, pe de o parte, ca urmare a descoperirii faptului ca exista o legatura intre incidenta crescuta a bolilor de inima si nivelul ridicat al colesterolului, iar pe de alta parte, venea ca o recunoastere a experientei Unilever Food and Health Research Institute, creat la inceputul anilor ’40.

Margarina creata de cercetatorii Unilever a fost lansata pe piata in 1963, cu numele de marca Becel – prescurtarea de la expresia Blood Cholesterol Lowering (BCL). Initial a fost distribuita numai in farmacii si numai pe baza de reteta, dar in scurt timp a devenit un produs comercializat pe scara larga. Astazi, Becel este una dintre cele mai cunoscute marci de margarina din lume, este consumata de 12 milioane de oameni si este prezenta in 29 de tari. Becel se numara printre cele 12 branduri din portofoliul Unilever ale caror vanzari depasesc 1 miliard de euro, generand impreuna jumatate din vanzarile companiei.

Becel startTraditie de peste 40 de ani in activitati dedicate sanatatii inimii

Marca de margarina creata pentru a ajuta la mentinerea sanatatii inimii si-a luat in serios misiunea, contribuind, de exemplu, la constientizarea faptului ca, pentru a avea o inima sanatoasa, trebuie sa ai si un stil de viata activ. Astfel, Becel - sau Flora, numele sub care este comercializata in unele tari – este implicata, de peste 40 de ani, in initierea si sustinerea activitatilor dedicate sanatatii inimii. In Marea Britanie, Becel/Flora este de 10 ani sponsorul oficial al Maratonului Londrei, unul dintre cele mai importante evenimente sportive de acest fel din lume. Tot in Marea Britanie, marca sustine Maratonul Familiei - ajutand astfel familiile sa fie active si sa se mentina in forma. Inscriindu-se in politica globala a Unilever de a promova o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos, Becel/Flora a semnat in 2003 un parteneriat cu World Heart Federation pentru promovarea sanatatii inimii.

Stiati ca?

  • Peste 30% din populatia Romaniei are colesterolul ridicat, conform studiului national Cardio-Zone privind factorii de risc cardiovascular la populatia adulta - studiu coordonat de prof.dr. Mircea Cinteza si dat publicitatii in aprilie 2007. Bucurestenii se afla pe primul loc in privinta hipercolesterolemiei - cu un procent de 46% - si sunt urmati de locuitorii Munteniei – cu 38%, Banatului – cu 32%, si Olteniei – cu 24%.
  • Conform aceluiasi studiu, aproape 40% dintre pacienti sunt cunoscuti drept hipertensivi, iar cele mai multe persoane cunoscute ca suferind de hipertensiune locuiesc in Bucuresti si Banat – in cele doua zone fiind inregistrate 50% din cazurile de hipertensiune.
  • Romania se numara printre tarile europene cu cea mai mare frecventa a bolilor cardiovasculare, iar colesterolul crescut si tensiunea arteriala ridicata sunt principalii factori de risc. Astfel, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, din numarul total al deceselor inregistrate in tara noastra, 61% sunt cauzate de afectiuni cardiovasculare, fata de 37% in Uniunea Europeana si 53% in statele recent aderate la UE.

Gama de produse:

Becel 400 grame
Becel 400 grame
Becel 250 grame
Becel 250 grame
Becel Original 400 grame
Becel Original 400 grame
Becel Original 250 grame
Becel Original 250 grame

Sanatate

Pentru a te ajuta sa iti mentii inima sanatoasa, Becel iti arata ce schimbari poti face in stilul tau de viata si iti indica factorii de risc.

Stil de viata activ

Activitatea fizica moderata e usor de inclus in obiceiurile tale zilnice.