Toggle Căutare

  1. Home
  2. ...
  3. Centrele noastre de cercetare & dezvoltare
  4. Port Sunlight, Marea Britanie

Port Sunlight, Marea Britanie

In acest centru derulam programe de cercetare & dezvoltare in patru categorii: ingrijirea parului, deodorante, detergenti si balsamuri de rufe, curatenia locuintei.

Un centru cu o istorie de 100 de ani

Replace this image

In acest an, centrul din Port Sunlight – deschis in 1911 – sarbatoreste 100 de ani de cercetare si faptul ca a fost primul nostru laborator de cercetare construit anume pentru a servi acestui scop.

Principalele activitati desfasurate in Port Sunlight

In prezent, aici sunt localizate doua centre globale de inovare si dezvoltare: cel pentru ingrijirea parului si cel pentru detergenti de rufe. In Port Sunlight lucreaza si cercetatori care se ocupa de crearea, pe baza unor tehnologii avansate, a noilor produse din categoriile igiena orala, deodorante si curatenia locuintei.

Aici se afla si un mare centru de micro-biologie si o fabrica-pilot in care producem prototopurile noilor sampoane, balsamuri de rufe, paste de dinti, deodorante si detergenti de rufe in format lichid.

Grupurile foarte diverse de cercetatori care lucreaza in acest centru isi datoreaza mare parte din succesul pe care il obtin faptului ca au acces la intreaga noastra retea de centre de cercetare si dezvoltare. Echipa lucreaza si pe baza multor parteneriate externe, prin programul sau de inovatie deschisa, extins la nivel global.

Una dintre relatiile-cheie pe care le mentine echipa Port Sunlight este cea dezvoltata cu Centrul pentru Descoperirea de Materiale Noi de la Universitatea din Liverpool, care detine cele mai avansate echipamente stiintifice, ce pot sa ne accelereze in mod semnificativ rata de inovatie.

Tot in Port Sunlight se afla si Centrul nostru Global pentru Parfumuri – care dispune de o experienta unica in domeniu – si Echipa de Patente, care a inregistrat pana in anul 2010 aproape 150 de patente si detine o pondere semnificativa in totalul cererilor de patente depuse de Unilever.

Oamenii care lucreaza in Port Sunlight

Port Sunlight este o comunitate multi-nationala din care fac parte peste 750 de oameni de stiinta. Multi dintre ei sunt, bineinteles, din Marea Britanie, dar alaturi de ei lucreaza colegi veniti din SUA, America Latina, Europa, India si China. Expertiza lor este foarte diversa – aici lucreaza biologi, experti in chimie fizica sau inginerie chimica, psihologi, sociologi si experti in neurostiinte.

In centrul din Port Sunlight lucreaza si echipele din domeniile Gestionarea facilitatilor de cercetare, Finante, Ambalaje, Resurse Umane, Patente si Supply Chain, care asigura suportul necesar pentru intreaga activitate stiintifica desfasurata aici.

Legatura cu consumatorii

Mentinerea legaturii cu consumatorii este o parte importanta a activitatii desfasurate in centrul Port Sunlight. Avem experienta in cercetarea de piata realizata in pietele in curs de dezvoltare, dar realizam si studii locale, pentru piata britanica.

In cladirea “Chatter Box”, cercetatorii nostri specializati in studierea comportamentului consumatorilor tin focus grupuri (metoda de cercetare calitativa, realizata prin discutia fata in fata cu un grup de consumatori restrans, dar reprezentativ pentru scopul studiului), intr-o atmosfera relaxata si informala. Aici avem, de exemplu, un salon de infrumusetare si un cabinet stomatologic, care sunt folosite exclusiv pentru studierea comportamentului consumatorilor.

Inapoi la inceputul paginii