Toggle Căutare

  1. Home
  2. ...
  3. Inovatia in Unilever
  4. Siguranta consumatorilor si a mediului

Siguranta consumatorilor si a mediului

Luam foarte in serios responsabilitatea pentru protectia consumatorilor si a angajatilor nostri, precum si a mediului inconjurator.

Pentru noi, siguranta produselor este o prioritate absoluta

A scientist placing a slide under a microscope

Siguranta produselor pentru oameni si mediu este esentiala pentru o companie de succes care doreste sa-si asigure dezvoltarea durabila pe termen lung. Noi luam foarte in serios responsabilitatea pentru protectia consumatorilor si a angajatilor nostri, precum si a mediului inconjurator.

Centrul nostru de Evaluare si Garantare a Sigurantei Produselor pentru Oameni si Mediu - SEAC (Safety & Environmental Assurance Centre) – este dedicat acestui obiectiv si joaca un rol central in asigurarea unor garantii si sustineri independente pentru produsele si procesele noastre.

Datorita SEAC, deciziile privind siguranta produselor pentru oameni si mediu sunt luate independent de considerentele comerciale.

Expertiza SEAC acopera o arie foarte larga de domenii

Centrul SEAC, cu sediul in Colworth, Marea Britanie, este responsabil de evaluarea si aprobarea produselor noastre si a tehnologiilor concepute si folosite pe tot parcursul lantului de productie si aprovizionare, luand in considerare protectia oamenilor si a mediului, atat pe parcursul fabricarii produselor noastre, cat si in timpul utilizarii lor de catre consumatori.

Pentru aceasta, avem experti in chimie, ecologie, matematica, statistica, modelare, medicina, microbiologie, siguranta mediului de lucru si a proceselor care se desfasoara in mediul de lucru, riscuri fizice si toxicologie.

SEAC lucreaza in echipe multidisciplinare

Echipele de proiect multidisciplinare se ocupa de probleme complexe si proiecte foarte dificile, lucrand in parteneriat cu colegii din centrele de cercetare & dezvoltare, inca din stadiile initiale ale crearii unui nou produs si ale studiilor stiintifice, pentru a aproba noi ingrediente, tehnologii si procese, aplicatii si utilizari, precum si tehnici inovatoare de eliberare a unor ingrediente din compozitia produselor noastre.

Un centru care lucreaza la cele mai inalte standarde mondiale

Siguranta inseamna, pe scurt, sa decizi care riscuri sunt acceptabile si care nu. Evaluarea Riscurilor este procesul de baza pe care-l folosim pentru a identifica riscurile si a cuantifica expunerea la aceste riscuri, determinand astfel riscul potential.

Pe baza acestui proces, o decizie privind managementul riscurilor poate fi luata incluzand orice masuri de control necesare pentru utilizarea in siguranta a ingredientelor si a proceselor pentru produsele noi sau cele existente in portofoliul Unilever.

Echipa noastra de evaluare a riscurilor a castigat o foarte buna reputatie la nivel mondial pentru faptul ca lucreaza conform celor mai inalte standarde globale; de asemenea, joaca un rol-cheie in crearea si dezvoltarea metodelor si abordarilor folosite la nivel international in acest domeniu.

SEAC sustine imbunatatirea legislatiei in domeniul sigurantei

Cercetatorii nostri colaboreaza cu institutiile care elaboreaza politicile privitoare la siguranta produselor pentru consumatori si mediu, cu autoritatile de reglementare si cu alte autoritati, contribuind astfel la imbunatatirea legislatiei din acest domeniu.

De asemenea, colaboram cu o larga varietate de organizatii, companii si asociatii profesionale din industriile in care activam, folosindu-ne cunostintele stiintifice avansate pentru a promova si imbunatati standardele privitoare la siguranta produselor pentru oameni si mediu.

Obiectivul urmarit prin aceasta colaborare este cel de a asigura siguranta si protectia consumatorilor, clientilor, angajatilor si mediului, peste tot unde ne desfasuram operatiunile.

Inapoi la inceputul paginii