Toggle Căutare

  1. Home
  2. ...
  3. Inovatii de produs
  4. Lipton a reinventat gustul ceaiului verde si alb

Lipton a reinventat gustul ceaiului verde si alb

Datorita modului in care sunt selectate si prelucrate frunzele de ceai, Lipton verde si alb au un gust delicat - nu obisnuita tenta amaruie - si pastreaza un continut bogat de flavonoizi.

Inovatia raspunde preferintelor de gust ale consumatorilor

Remarcand ca, pentru consumatori, principala bariera in consumul variantelor de ceai verde si alb este gustul lor amarui, Lipton si-a propus sa creeze ceaiuri care sa aiba un gust mai placut si, in acelasi timp, sa pastreze continutul de flavonoizi – substante active din plante, care se gasesc in cea mai mare cantitate in ceaiul verde si cel alb.

Asadar, beneficiind de expertiza propriului institut de cercetare, Lipton a creat doua game de ceai inovatoare: Lipton verde si Lipton alb. (Institutul de ceai Lipton asigura, prin programele sale de cercetare si dezvoltare de produs, o baza de informatii si cunostinte atat pentru propriile produse, cat si pentru intreaga lume medicala si stiintifica).

Drumul pana la gustul delicat incepe cu recoltarea de pe plantatie a celor mai fragede frunze de ceai

Lipton logo

Pentru a inlatura obisnuita tenta amaruie a ceaiului verde si alb, sunt parcurse mai multe etape. In primul rand sunt recoltate cu mare grija doar cele mai tinere parti ale plantei de ceai: frunzele cele mai tinere – pentru ceaiul verde, mugurii si vlastarii – pentru ceaiul alb. Fruzele culese sunt prelucrate (vestejite, taiate si uscate), in asa fel incat sa pastreze calitatea si prospetimea aromei.

Apoi, aceste frunze sunt amestecate cu diferite fructe si petale care ofera arome naturale delicate, desavarsind gustul placut si subtil al noilor variante de ceai verde si alb. Iar in final ingredientele sunt introduse in pliculetele-piramide – o alta inovatie a Lipton – create special pentru a oferi ingredientelor mai mult spatiu de infuzie, astfel incat ceaiul sa capete o aroma mai puternica si un gust mai intens.

Datorita standardelor ridicate de prelucrare, precum si a experientei indelungate (peste 100 de ani) de care dispune Lipton in cultivarea si prelucrarea ceaiului, noile ceaiuri au un gust delicat si pastreaza un continut ridicat de flavonoizi. (Flavonoizii se gasesc in mod natural in afine, ceapa rosie, mere, precum si in diferite tipuri de ceai – dar cantitatea cea mai mare de flavonoizi se gaseste in ceaiul verde si ceaiul alb).

Noile game de ceai Lipton verde si alb

Lipton Green Tea Intense Mint are un gust intens mentolat dar, totusi, surprinzator de usor, rezultat din combinarea frunzelor proaspete de menta cu frunzele tinere de ceai. Lipton Green Tea Mandarin Orange imbina gustul delicat si usor al frunzelor tinere de ceai cu gustul delicios al bucatelelor de coaja de mandarina si portocala, pentru a da nastere unor arome miraculoase.

In Lipton White Tea Raspberry (zmeura) prospetimea mugurilor de ceai se imbina cu mireasma inconfundabila a bucatelelor de zmeura, pentru a crea un ceai seducator. Iar gustul fabulos al Lipton White Tea Pomegranate (rodie) este rezultat din combinatia dintre fragezimea mugurilor de ceai cu gustul si aroma complexa si subtila a bucatelelor de rodie coapta.

Inapoi la inceputul paginii