Toggle Căutare

  1. Home
  2. ...
  3. Istoria noastră
  4. 1920 - 1929: Se formează Unilever.

1920 - 1929: Se formează Unilever.

Până la finalul anilor 1920, Jurgens deține fabrici de margarină în Scoția, Irlanda și Anglia, iar Lordul Leverhulme controlează 60% din capacitatea de producție britanică de săpun.

Reclamă veche la săpun Lifebuoy

Dar, în timpul acestei decade, piața margarinei suferă un declin deoarece prețul untului scade.

Înainte de decesul acestuia în 1925, fondatorul Lever Brothers, Lordul Leverhulme, alcătuiește un portofoliu privat de companii în care include câteva care se ocupă cu producția din proprietatea sa nou achiziționată din Insulele Hebride ale Scoției. Multe dintre acestea, inclusiv Mac Fisheries Ltd, vor fi în final cumpărate de Lever Brothers.

La finalul decadei, alianțele se finalizează și începe istoria oficială a Unilever. Mai întâi, Jurgens și Van den Bergh se unesc pentru a crea Margarine Unie. Apoi, doi ani mai târziu - reprezentând una dintre cele mai mari fuziuni ale perioadei - Margarine Unie se unește cu Lever Brothers pentru a crea Unilever.

Repere istorice

1920

Lever Brothers obține controlul asupra Niger Company, care a devenit ulterior parte din United Africa Company.

1922

Lever Brothers cumpără Wall's, o companie populară de producție a cârnaților, care începe să producă înghețată pe care să o vândă vara atunci când cererea de cârnați scade.

1923

Colapsul economiei germane creează condiții comerciale și mai dificile pentru Jurgens și Van den Bergh.

1925

Lever Brothers cumpără British Oil & Cake Mills, una dintre companiile concurente majore și producătorul săpunului New Pin.

1926

Lever Brothers lansează Campania Mâini curate. Parte din politica sa despre sănătatea copiilor, aceasta oferă o educație copiilor despre murdărie și germeni și îi încurajează să își spele mâinile „înainte de micul dejun, înainte de cină și după școală”.

1927

Jurgens și Van den Bergh, care s-au unit deja cu două companii europene, Centra și Schicht, se unesc pentru a crea Margarine Unie - Uniunea Margarinei. Uniunea câștigă rapid noi membri, creând un grup larg de companii europene implicate în producția majorității bunurilor fabricate din uleiuri și grăsimi.

Planters Ltd, o companie a Lever Brothers, lansează prima margarină îmbogățită cu vitamine - Viking.

1928

Margarine Unie achiziționează grupul francezo-olandez Calvé-Delft, cu fabrici în Olanda, Franța, Belgia și Cehoslovacia. În următorul an, Uniunea achiziționează și compania Hartog's.

1929

La 2 septembrie, Lever Brothers și Margarine Unie semnează un acord pentru a crea Unilever. Companiile vizează inițial negocierea unui acord de respectare a intereselor principale ale fiecăreia în producția de săpun și margarină, dar, în final, decid să le combine.

Inapoi la inceputul paginii