Toggle Căutare

  1. Home
  2. ...
  3. Istoria noastră
  4. Arhivele Unilever

Arhivele Unilever

Situate în Port Sunlight, sediul istoric al Unilever în Marea Britanie, arhivele Unilever reprezintă una dintre cele mai importante colecții de evidențe de afaceri din lume.

Despre Arhiva Unilever

Sediul istoric al Unilever, Port Sunlight

Standardul înalt al arhivei a fost recunoscut de The National Archives (TNA), iar acestea au fost recunoscute ca fiind de o semnificație internațională prin premiul „Designated Status” acordat de Museums, Libraries and Archives Council (MLA) pentru ambele colecții Unilever și United Africa Company.

Ce conține arhiva

Arhivarii sunt responsabili pentru colectarea și administrarea arhivelor Unilever care se întind pe câteva secole - de fapt, cel mai vechi document al companiei datează din 1295.

Arhivele conțin documente originale, surse tipărite, imagini și filme. Companii renumite, precum Colman’s, Wall’s și Lipton, și mărci, precum Persil, săpunul Pears, Lux, PG Tips și Marmite, sunt toate înregistrate.

Există registre de procese verbale, evidențe financiare, un număr mare de reclame și exemple de ambalaje, precum și planuri arhitecturale și hărți - și multe altele.

Istoric familial

Persoanele care își caută originile genealogice vor descoperi ediții bune ale revistelor interne, majoritatea conținând informații despre angajați, precum premii pentru activitate îndelungată, căsătorii și necrologuri.

În timpul perioadei de început, Lever Brothers a condus o Schemă de co-parteneriat prin care a acordat angajaților și aparținătorilor acestora o cotă din profiturile companiei, existând referințe detaliate despre cei incluși în schemă. Din păcate, evidențele despre personalul din multe dintre filialele mai mici nu s-au păstrat.

Cum să contactați arhiva

Echipa arhivei vă poate răspunde cu plăcere la întrebări. Pentru a afla mai multe despre colecțiile noastre importante din arhivă, ce evidențe istorice deținem și cum le puteți utiliza și dvs., puteți contacta arhiva în mai multe modalități:

Prin telefon din Marea Britanie – 0151 641 4551

Prin telefon din afara Marii Britanii – +44 151 641 4551

Prin e-mail: archives@unilever.com

Prin poștă: Unilever Archives, PO Box 69, Port Sunlight, Wirral CH62 4ZD, Marea Britanie

Căutare online: Unilever-Archives

Dacă doriți să utilizați arhivele pentru cercetare, aveți la dispoziție o sală de lectură și o bibliotecă în cadrul clădirii arhivei Port Sunlight. Vă rugăm să rețineți faptul că vizitele se realizează doar pe bază de programare, între orele 10:00 și 16:00, de luni până vineri (cu excepția sărbătorilor bancare și legale) și depind de disponibilitatea personalului pentru a vă asista. Vă rugăm să contactați arhiva mai întâi în scris, oferind cât mai multe informații posibil despre proiectul dvs. de cercetare.

Inapoi la inceputul paginii