1. Home
  2. Accesibilitatea site-ului

Accesibilitatea site-ului

Unilever vrea sa asigure tuturor utilizatorilor accesul la site-urile sale si sa le ofere o experienta vizuala bogata.

Conformari la standardele web

Ne straduim sa ne conformam la Recomandarile privind Accesibilitatea Continutului de pe Internet W3C si urmarim ca paginile noastre sa indeplineasca cerintele nivelului AA. Toate paginile folosesc XHTML semantic, structurat. Pentru prezentare, ne bazam pe CSS (Cascading Style Sheets), iar interactiunea imbogatita pentru utilizator este asigurata prin JavaScript.

Unilever.ro este complet accesibil pentru utilizatori fara CSS sau Java Script. Acolo unde imaginile sunt folosite pentru a arata continut textual relevant, este furnizata o alternativa pe baza de text.

Navigare din tastatura

Unilever.ro permite navigarea standard, bazata pe tastatura.

Navigarea bazata pe recunoasterea vocii

Fiindca unilever.ro se conformeaza la standardele web, utilizatorii pot naviga si cu ajutorul software-ului de recunoastere a vocii.

Dimensiunile fonturilor

Browserele moderne permit fie redimensionarea textului, fie zoom-ul paginii (marirea imaginii), astfel incat utilizatorii sa poata mari dimensiunea continutului esential al paginii.

Microsoft Internet Explorer nu se conformeaza la standardele W3C privitoare la redimensionarea textului. Se recomanda ca utilizatorii care au nevoie sa redimensioneze textul sa isi actualizeze browserul, astfel incat sa aiba o versiune cat mai recenta, care sa se conformeze standardelor si sa le permita redimensionarea textului sau zoom-ul paginii.

Odata ce au fost selectate dimensiunea textului sau nivelul de zoom, este recomandat ca utilizatorii sa dea un refresh in fereastra browserului, fiindca unele dintre titluri se redimensioneaza numai dupa aceasta operatiune.

Mai jos sunt listate comenzile necesare pentru redimensionare, in functie de browser:

  • Microsoft Internet Explorer

Selecteaza View, apoi Text Size, apoi dimensiunea dorita.

  • Mozilla Firefox

Selecteaza View, apoi Text Size si selecteaza Increase sau Decrease. Daca optiunea de Zoom este disponibila, selecteaza Zoom, apoi View si Zoom In sau Zoom Out.

  • Apple Safari (OS X)

Selecteaza View, apoi Make Text Bigger sau Make Text Smaller, sau tine apasat tasta apple/cmd si apoi apasa tastele + sau – pentru a mari sau micsora dimensiunea fonturilor.

Textul si culoarea de fundal

Fiindca unilever.ro respecta standardele web, utilizatorii au posibilitatea sa inlocuiasca schema de culori furnizata de noi cu propria lor schema de culori.

Sustinere de catre browsere

Unilever.ro a fost testat in urmatoarele browsere:

  • Microsoft Internet Explorer
  • Mozilla Firefox
  • Apple Safari

Desi unilever.ro nu a fost testat in alte browsere, faptul ca se conformeaza la standardele web ar trebui sa permita accesarea si vizualizarea sa in mod corespunzator in toate browserele care se conformeaza standardelor web.

Inapoi la inceputul paginii

CONECTAȚI-VĂ CU NOI

Suntem mereu interesați să stabilim legături cu persoanele care ne împărtășesc interesul pentru un viitor durabil.

CONTACT

Luați legătura cu Unilever și cu echipele de specialiști sau găsiți persoane de contact din întreaga lume.

Contact