Sari peste Conținut

Accesibilitate

Unilever și-a asumat un angajament privind accesibilitatea, diversitatea și incluziunea, precum și modurile de abordare sustenabile pentru fiecare dintre aceste aspecte importante în parte. Considerăm că toți clienții și vizitatorii noștri trebuie să aibă posibilitatea de a accesa site-urile noastre web și depunem în același timp eforturi pentru a oferi utilizatorilor o experiență bogată din punct de vedere vizual.

Pentru acei utilizatori care au nevoie de tehnologii de asistare, obiectivul nostru este de a facilita accesul la site-urile noastre web folosind tehnologii cum ar fi cititorul de ecran, software-ul de transformare a textului în vorbire sau de recunoaștere a vorbirii, lupa de ecran și/sau emulatoarele de tastatură.

Toate paginile folosesc HTML5 valid, structurat, semantic. Editarea vizuală se realizează prin foile de stil în cascadă (CSS – Cascading Style Sheets), iar interacțiunea avansată cu utilizatorul este furnizată prin intermediul JavaScript.

Mai jos se află o listă neexhaustivă cu elementele pe care le-am implementat pentru a ameliora paginile noastre web astfel încât navigarea în cadrul acestora să fie cât mai ușoară pentru toți utilizatorii:

Aspectul site-ului

Aspectele paginilor noastre web sunt structurate astfel încât persoanele care utilizează cititoare de ecran să poată naviga ușor. Folosim HTML5 semantic cu etichete corespunzătoare pentru a face distincția între titluri de conținut, secțiuni, listări, tabele și alte caracteristici de formatare, astfel încât vizitatorii să poată utiliza cu ușurință și în mod consecvent site-ul web prin intermediul tehnologiei de asistare.

Texte alternative

Oriunde apar imagini pe site-urile noastre web, este furnizat un text alternativ. Astfel cititoarele de ecran pot citi conținutul alternativ de tip text.

Conținut audio și video

Pe multe dintre paginile noastre web se află conținut audio și video și, de fiecare dată când acest lucru este posibil, oferim o alternativă pe bază de text, inclusiv subtitrări și transcrieri.

Culorile textelor și fundalurilor

Paginile noastre web sunt adesea bogate în conținut, imagini și funcționalitate, iar noi luăm în calcul accesibilitatea în timpul procesului de design și creare de conținut.

Zoom

Majoritatea browserelor moderne suportă funcționalitatea de zoom, permițând utilizatorilor să mărească sau să micșoreze dimensiunea conținutului din pagină fără a pierde conținut sau funcții. Paginile noastre web sunt optimizate pentru a utiliza funcționalitatea de zoom a browserelor. Utilizatorii vor putea să mărească și să micșoreze majoritatea părților paginilor web.

Tastatură de accesibilitate

În mare parte, paginile noastre web pot fi accesate folosind numai navigarea cu tasta tab a tastaturii sau cu emulatoare de tastatură.

Browsere suportate

Testăm redarea corectă a paginilor noastre web în cele mai recente versiuni ale browserelor Microsoft Edge, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Apple Safari și Google Chrome.

Componente furnizate de terți

Multe dintre paginile noastre web folosesc componente de la furnizori terți. Deși Unilever nu poate controla componentele terțe, încurajăm toți furnizorii noștri să asigure conținut și componente accesibile și prietenoase cu utilizatorul.

Conținut generat de utilizatori

Unele dintre paginile noastre web folosesc widgeturi de social media care includ conținut și imagini generate de utilizatori. Unilever nu controlează conținutul generat de utilizatori și nici nu determină dacă acesta este accesibil sau prietenos cu utilizatorul.

Asistență suplimentară

În cazul în care întâmpinați dificultăți de vizualizare sau navigare în cadrul conținutului acestui site web sau în cazul în care observați conținuturi, caracteristici sau funcționalități pe care considerați că persoanele cu dizabilități nu le pot accesa pe deplin, vă rugăm să contactați Centrul de implicare a consumatorilor. Dacă trimiteți un e-mail, vă rugăm să indicați „Feedback privind site-ul web” la subiect și să oferiți o descriere a caracteristicii specifice care nu este pe deplin accesibilă, în opinia dumneavoastră, sau o sugestie de îmbunătățire.

Înapoi sus