Toggle Căutare

Aromele

Aromele ne pot induce o întreagă gamă de emoții. Mirosul familial și primitor al locuinței noastre provine în parte de la produsele de curățare și cosmetice pe care le folosim.

Woman smelling fragrances

Multe persoane folosesc cu plăcere produse parfumate. Pentru a le crea, folosim doar ingrediente de calitate superioară, care respectă standardele globale stabilite de Organizația Internațională pentru Arome (IFRA, International Fragrance Research Association). În plus, aplicăm propriile noastre standarde riguroase pentru a garanta că toate ingredientele se pot folosi în siguranță. Deseori depășim cadrul reglementărilor locale și, când facem acest lucru, solicităm partenerilor și furnizorilor noștri să îndeplinească aceste standarde stricte.

Preferințele privind aromele variază în funcție de zona de pe glob și crearea unor produse parfumate pe care oamenii să le folosească cu plăcere este atât o artă, cât și o știință. Echipele noastre lucrează în parteneriat cu firme de parfumuri de renume cu scopul de a dezvolta arome deosebite pentru produsele noastre.

Viziunea noastră despre anumite ingrediente ale aromelor

  • Moscul oferă note aromatice de lungă durată. Moscurile sintetice, cum ar fi nitromoscurile și moscurile policiclice (PCM) au fost create ca alternative etice la moscul de origine animală. Am încetat utilizarea nitromoscurilor sintetice pentru că acestea se pot acumula în mediul înconjurător. Atunci când este posibil, utilizăm alternative la moscurile policiclice, care pot împrăștia note aromatice similare și de durată.
  • Nu utilizăm dietilftalatul (DEP), care este un solvent utilizat pentru amestecarea ingredientelor aromelor. În locul acestuia folosim alte metode pentru a combina ingredientele aromelor.
  • Liralul este un ingredient aromatic des întâlnit, cu note florale. Cu noi dovezi în privința creșterii numărului alergiilor, am încetat să mai utilizăm liralul în noua formulă a aromelor și facem eforturi pentru înlăturarea acestuia din formulele existente până la jumătatea anului 2017.

Aromele

Ce cantitate de arome utilizează Unilever în produsele sale?

Zeci de ingrediente sunt necesare pentru crearea unei arome individuale pentru un deodorant sau un șampon. Dar produsele noastre utilizează numai o cantitate mică de arome, în comparație cu nivelurile unui parfum rafinat. Concentrațiile aromelor din produsele Unilever se situează de obicei între 0,2% și 1,5%, procente similare cu conținutul mediu de ulei esențial existent în mod natural în multe produse, cum ar fi lavanda sau coaja de portocală.

Dezvoltăm tehnologii care ne ajută să facem mai multe cu mai puțin. De exemplu, am introdus o tehnică denumită „încapsulare”, care menține aroma în produs până când acesta este utilizat, moment în care un element de declanșare – cum ar fi umezeala, lumina zilei, căldura sau fricțiunea – o eliberează. Acest lucru înseamnă că atunci când scoți o cămașă din șifonier miroase proaspăt și curat, deși a fost spălată cu săptămâni în urmă.

Unilever fabrică produse fără arome sau parfumuri?

Unor persoane le place să folosească produse fără arome sau parfumuri, fie pentru că le preferă, fie pentru că ele sau un membru al familiei pot avea o reacție la anumite ingrediente aromatice. De aceea, fabricăm o gamă de produse „sensibile” sau fără arome. Toate aromele noastre au fost concepute cu grijă și ne asigurăm ca ingredientele aromatice susceptibile de a provoca alergii să fie controlate atent. Dacă doriți să știți mai multe despre ingredientele oricărui produs Unilever, vă rugăm să contactați linia noastră de Relații cu clienții.

Inapoi la inceputul paginii