Sari peste Conținut

Unilever România Schimbă locația


Y

Tinerele care te vor inspira să te implici în îndeplinirea Global Goals

Săptămâna aceasta, în cadrul Global Goals Awards Dinner din New York, au fost premiate persoanele care au făcut tot posibilul pentru a aduce schimbare în rândul societății și progres pentru femeile tinere și au arătat care este spiritul pentru a îndeplini obiectivele pentru 2030 – Sustainable Development Goals (SDGs).  

Sunt atât de multe de sărbătorit în 2016 pentru fetele și femeile din întreaga lume. Acest an a oferit oportunitatea de a demonstra rolul pe care aceste fete îl joacă în schimbarea propriilor vieți și în îndeplinirea obiectivelor din cadrul Sustainable Development Goals (SDGs).

Pentru a fi recunoscute aceste merite, în această săptămână a fost organizat primul eveniment Global Goal Awards din istorie în pentru a-i onora și celebra pe cei care au dezvoltat drepturile femeilor, în raport cu Obiectivele 2030.

Câștigătoarele au fost alese din patru finaliste pentru fiecare dintre cele trei categorii: The Girl Award pentru fata sau tânăra femeie care a adus cel mai mare progres pentru fete; The Social Change Award pentru cea care a contribuit semnificativ la schimbarea politicii sau a societății; The Campaigner Award pentru cea care a adus cel mai mare impact în vieților fetelor.

Aici sunt poveștile câștigătoarelor:

Yusra Mardini - The Girl Award

Yusra Mardini a fost aleasă anul acesta pentru Girl Award în semn de recunoaștere pentru munca sa extraordinară în crearea progresului pentru fete. Actualmente o refugiată care stă în Germania, Yusra a părăsit Siria anul trecut la vârsta de 18 ani împreună cu sora sa, ajungând în Germania printr-o călătorie grea prin Marea Mediterană. În momentul în care lotca în care se aflau a cedat între Turcia și Grecia, cele două surori au sărit în apă și au ajutat la ghidarea ambarcațiunii în siguranță, salvându-i pe cei 20 de oameni de la bord.

Yusra a folosit platforma internațională oferită de rolul său ca parte a echipei de refugiați din această vară de la Jocurile Olimpice de la Rio pentru a își spune povestea, a ridica gradul de conștientizare cu privire la situația dificilă a refugiaților și a înota, câștigând proba 100 de metri fluture în cadrul Jocurilor. Perseverența și curajul lui Yusra de a părăsi țara natală afectată de război și de a continua cariera de înotător și cursurile de la școală arată nu doar situația dificilă a copiilor refugiaților, ci și potențialul și determinarea lor.

Yusra's perseverance and courage in leaving her war-torn home to pursue a life of swimming and school illustrates not only the plight of refugee children but also their potential and promise.

Rebeca Gyumi - The Social Change Award

Activistă și fondatoare a Msichana Initiative, o organizație nonprofit care militează pentru drepturile femeilor și fetelor din Tanzania, Rebeca Gyumi a fost o figură esențială în decizia luată de Înalta Curte din Tanzania pentru a interzice dispozițiile care permiteau căsătoria cu minori în țară.

Datorită campaniei duse de Rebecca, curtea a votat ca legea care le permitea fetelor să se căsătorească la 15 ani cu permisiunea părinților și la 14 ani cu permisiunea curții să fie invalidă. Decizia a venit la o săptămână după ce Tanzania a stabilit o pedeapsă de până la 30 de ani în închisoare pentru căsătoria cu minori.

Rebeca este și prezentatoare radio și TV alături de organizația axată pe schimbarea comportamentului tinerilor Femina și a devenit o voce recunoscută în dezbaterea continuă legată de căsătoria cu minori și drepturile femeilor.

R

Dr. Asher Hassan și Dr. Sara Saeed - The Campaigner Award

Asher și Sara sunt inițiatorii proiectului premiat DoctHERS, o întreprindere socială care unește medici femei tinere care au nevoie de lucru cu femei din zonele rurale care au nevoie de suport medical prin telemedicine.

Folosind tehnologia pentru a preîntâmpina bariera comună care le ține de multe ori pe femei acasă, DoctHERS oferă o soluție pentru a promova sănătatea unora dintre cele mai marginalizate femei și fete din Pakistan. Proiectul ajută și la spargerea barierelor socio-culturale care împiedică multe femei medici să lucreze în Pakistan. Potrivit Pakistan Medical and Dental Council, mai puțin de 13% dintre femeile medic ajung să își practice specializarea.

Cei doi și-au adaptat cu succes programul din 2014 și au obținut fonduri pentru a susține DoctHERS ca parte din SPRING Accelerator, o organizație care sprijină creșterea în companii din Africa de Est și Asia de Sud.

Anul acesta, Unilever, în parteneriat cu Cambridge Institute for Sustainability Leadership i-au oferit Sarei premiul cel mare în cadrul Unilever Sustainable Living Young Entrepreneurs Awards.

D