Sari peste Conținut

Unilever România Schimbă locația


Unilever a fost desemnat lider al industriei în Indexul de Sustenabilitate Dow Jones 2016

Unilever a fost desemnat lider al Industriei de produse de îngrijire personală și uz casnic în Indexul de Sustenabilitate Dow Jones 2016 (DJSI). Suntem una dintre cele 24 de companii care au primit statutul de Industry Group Leader.

Cea mai bună abordare din categorie

DJSI este un punct de referință global care evaluează și clasează performanțele economice, ecologice și sociale ale companiilor. Este cel mai complet și longeviv reper de sustenabilitate și a devenit un punct de referință pentru investitori și afaceri. Acesta este primul an în care am inclus produsele de uz casnic și îngrijire personală pentru că acum Unilever se află în MSCI și S&P’s Global Industry Classification Standard. Anterior, am fost în sectorul produselor alimentare din Food, Beverage & Tobacco Industry Group, sector în care am fost lideri timp de 15 ani.

Jeff Seabright, Chief Sustainability Officer, spune: „Suntem mândri să obținem statutul de lideri, aflându-ne pentru prima dată în postura de membri ai grupului industriei de produse de uz casnic și îngrijire personală. Rezultatul reflectă progresul continuu pe care îl facem în implementarea Planului Unilever pentru un Stil de Viață Sustenabil, care ne conduce către o creștere sustenabilă pe termen lung și ne ajută să ne atingem viziunea de a face stilul de viață sustenabil ceva comun.”

Punctajul liderilor din industrie

Am obținut un scor general de 92 de puncte din 100 posibile. Am condus industria în 14 din cele 22 criterii de Produse Personale, precum: Guvernanță corporativă; Brand Management; Materialitate; Managementul lanțului de aprovizionare; Ambalare; Indicatori pentru practica muncii și drepturile omului; Corporate Citizenship și Filantropie.

Raportul DJSI Industry Group Leader, realizat de RobecoSAM în colaborare cu Indicii S&P Dow Jones, afirmă: „Unilever s-a afirmat ca lider în industria produselor de îngrijire personală. Inovația puternică și atenția pentru gestionarea produselor, cum ar fi ambalajele și aprovizionarea cu materii prime, fac parte din strategia companiei. Sustenabilitatea reprezintă viziunea de bază a companiei Unilever, fapt care se poate vedea în toate acțiunile sale.”

Analiză – Indexul de sustenabilitate Dow Jones

Rezultatele analizei anuale DJSI 2016, incluzând indicii S&P Dow Jones/RobecoSAM, Comunicatul de Presă și Group Leader Report sunt disponibile pe www.sustainability-indices.com.