Sari peste Conținut

Profit prin scop: opt ani de pionierat și învățat

Publicat:

Pentru a marca publicarea Raportului nostru pentru viață durabilă în 2018, ne uităm la câteva modalități prin care inovăm pentru impact.

Unilever Sustainable living banner

Suntem de opt ani în desfășurarea Planului nostru pentru viață durabilă și am făcut progrese semnificative în multe dintre obiectivele noastre.

Urmăriți filmul nostru de mai jos sau vizitați pagina cu informații detaliate pentru a afla mai multe.

De asemenea, am învățat mult în această perioadă. Cel mai important este că tehnologiile, modele de afaceri și modurile de a gândi noi sunt vitale pentru a crea schimbarea de care are nevoie lumea - repede și la scară.

Deși ne confruntăm în continuare cu multe provocări și nu avem toate răspunsurile, este clar că a face lucrurile diferit va continua să fie un factor cheie al dezvoltării noastre.

„Să facem din viața durabilă un lucru comun va rămâne scopul companiei noastre”, a spus CEO-ul nostru Alan Jope, „și vom folosi acest lucru pentru a menține Unilever în prim-plan în ceea ce privește angajamentul că afacerea este o forță a binelui. Tot mai multe dintre mărcile noastre vor deveni explicite în legătură cu impactul pozitiv social și de mediu pe care îl au. Acest lucru se aliniază în totalitate cu credințele oamenilor din companie și cu așteptările clienților noștri. Nu înseamnă a pune scopul înaintea profitului, ci un scop care generează profit.”

Pași revoluționari către o economie circulară a materialelor plastice

Fiind o companie cu produse ambalate, suntem conștienți de impactul ambalajelor din plastic asupra mediului. Lansăm noi tehnologii și modele de afaceri pentru a ne continua strategia de a folosi mai puțin plastic, plastic mai bun sau chiar deloc. Iar acolo unde folosim plastic, ne-am angajat să trecem la o economie circulară.

În Indonezia, experimentăm o tehnologie revoluționară cu materiale plastice multistrat utilizate în plicuri. Aceasta are ca scop transformarea plicurilor folosite în polimeri noi pe o bază comercială. Dacă va avea succes, ar putea anunța o modalitate de a face reciclarea plicurilor mai circulară pentru noi și pentru industrie în ansamblu.

Inovăm, de asemenea, și modelele de afaceri. În ianuarie am anunțat un parteneriat cu Loop, un pilot de cumpărături fără deșeuri, unde produsele sunt livrate direct clienților, apoi returnate și reumplute. Unele dintre mărcile noastre au dezvoltat noi formate pentru această platformă, cum ar fi deodorante în recipiente reîncărcabile și tablete de pastă de dinți.

Loop delivery

Confruntarea cu provocarea apei prin inovație

Cel mai mare impact al nostru asupra apei are loc atunci când clienții noștri folosesc produsele noastre pentru duș, pentru spălat sau să își curețe hainele. Și aceasta este o provocare, deoarece în timp ce am avut ceva succes cu programe de schimbare a comportamentului concepute pentru a reduce utilizarea, progresul nu a fost destul de rapid. Astfel, dezvoltăm produse și formule noi care funcționează cu mai putină apă, apă de calitate mai slabă sau chiar fără apă.

De exemplu, am introdus spray-ul de toaletă inovator Domestos Flush Less, care dezinfectează și elimină mirosurile neplăcute fără apă. Cum un rezervor de toaletă conține aproximativ 9 litri de apă, această soluție nouă și totuși simplă are potențialul de a avea un impact mare în regiunile cu puține resurse de apă.

De asemenea, am lansat gama noastră de produse Love Beauty and Planet, ale căror produse de curățare folosesc tehnologii inovatoare care le ajută să se descompună în molecule mai mici și să fie îndepărtate mai repede de apă. Acest lucru le oferă clienților posibilitatea de a reduce timpul de duș pentru a economisi apă.

Love beauty and Planet products

Creșterea veniturilor și a nivelului de trai, în special pentru femei

Avem potențialul de a influența pozitiv viața a milioane de oameni prin intermediul lanțului nostru valoric. Un grup important este alcătuit din micii comercianți din piețele în curs de dezvoltare, care adesea sunt femei. Acesta este locul în care inovațiile în domeniul comerțului digital și electronic pot elimina într-adevăr barierele în calea creșterii veniturilor și a dezvoltării, pe baza modelului nostru Shakti.

Inițiativa noastră Jaza Duka în Kenya, un parteneriat cu Mastercard, digitizează procesele de cumpărare a bunurilor și vânzarea de bunuri, permițând comercianților cu amănuntul să genereze acreditările pentru accesarea împrumuturilor bancare.Acest lucru le oferă un control mai bun asupra inventarului lor, astfel încât se pot aproviziona pentru a satisface cererea clienților.

Kasha o inițiativă în cadrul parteneriatului TRANSFORM, este un alt exemplu. Această platformă de conținut și comerț electronic din Rwanda vinde confidențial și furnizează produse de sănătate și de îngrijire personală pentru femei prin intermediul unui nou sistem de distribuție care împuternicește femeile și permite dezvoltarea.

Sustainable Living Highlights 2019

Utilizarea puterii plantelor pentru diete mai sănătoase

Am realizat progrese în ceea ce privește reformularea produselor noastre pentru a reduce sarea, zahărul și grăsimea, 48 % din volumul portofoliului nostru corespunde acum celor mai înalte standarde nutriționale, bazate pe orientările dietetice recunoscute la nivel mondial.

Astăzi, din ce în ce mai mulți oameni doresc să crească proporția dietei lor care conține alimente pe bază de plante produse din ingrediente naturale. Îndeplinirea acestei cereri a consumatorilor se potrivește perfect cu viziunea noastră de creștere durabilă a afacerilor, iar portofoliul nostru a continuat să crească în 2018.

De exemplu, mărim oferta noastră de produse vegane/fără lactate. Ben & Jerry’s, Cornetto, Magnum și Breyers au variante fără lactate. Iar în 2018, am achiziționat The Vegetarian Butcher, care își propune să fie cea mai mare măcelărie din lume prin portofoliul său pe bază de plante.

Progrese satisfăcătoare, dar mai sunt multe de făcut

În general, facem progrese satisfăcătoare pentru a ne atinge obiectivele, dar recunoaștem că unele vor fi dificil de realizat până la sfârșitul anului 2020. Asta nu înseamnă că vom renunța.

Deșeurile reprezintă un prim exemplu. Cantitatea de deșeuri per consumator a scăzut cu aproximativ 31 % din 2010. Am făcut progrese importante în domeniile în care avem un control direct, cum ar fi reducerea deșeurilor în propriile noastre operațiuni și prin designul alternativ al ambalajelor. În domeniile pe care nu le controlăm direct, progresul a fost mai lent, în ciuda lobby-ului activ pentru dezvoltarea infrastructurii de colectare și reciclare. Vom accelera eforturile noastre privind ambalajele și creșterea cererii de conținut reciclat.

Înapoi sus