Sari peste Conținut

Viitorul R&D-ului: Cum transformă Unilever inovația cu ajutorul Microsoft

Publicat:

La Unilever, reinventăm fundamentele cercetării și dezvoltării (R&D). Aflați cum expertiza noastră în domeniul chimiei și al produselor de larg consum, împreună cu tehnologiile avansate de inteligență artificială și calcul cuantic de la Microsoft, ne ajută să accelerăm inovația.

Cercetător în laboratorul științific
Alberto Prado, director global al departamentului digital și parteneriate pentru cercetare și dezvoltare.
Alberto Prado, Global Head of R&D Digital & Partnerships

Unilever utilizează Azure Quantum Elements de la Microsoft, un sistem de calcul conceput pentru a accelera descoperirile științifice, pentru a stimula inovația.

De la explorarea calculului cuantic la modelele de limbaj mari, am identificat mai multe domenii cheie de colaborare care au potențialul de a revoluționa modul în care operăm.

Am stat de vorbă cu Alberto Prado, Global Head of R&D Digital & Partnerships, pentru a afla mai multe.

Cum colaborăm cu Microsoft?

Datalab, laboratorul nostru virtual global, este punctul principal de plecare în activitatea noastră digitală de R&D, reunind într-un singur spațiu digital toate datele noastre și expertiza științifică și inginerească superioară într-un singur spațiu digital. Sistemul permite experților noștri să utilizeze modele, simulări și analize avansate pentru o cercetarea mai rapidă și mai eficientă. Folosind Azure Quantum Elements împreună cu Datalab, vom putea accesa rezultatele a sute de mii de noi simulări în modelarea noastră viitoare.

Recent, am început să explorăm metode de introducere a inteligenței artificiale generative în suita noastră de capabilități din cadrul Datalab. De asemenea, am început să experimentăm cu calculul cuantic. Este o schimbare radicală în ceea ce privește viteza și cantitatea de date pe care ne-ar putea permite să le procesăm.

Azure Quantum Elements accelerează descoperirile științifice prin combinarea avansurilor în calculul de înaltă performanță, inteligența artificială și, în viitor, calculul cuantic. Acest lucru permite oamenilor de știință să analizeze eficient un număr mare de molecule și să identifice combinații chimice promițătoare. Colaborarea noastră cu Unilever combină calculul nostru cu amploarea și excelența în cercetare și dezvoltare ale Unilever pentru a crea posibilități cu adevărat interesante.

Zulfi Alam, Corporate Vice President, Azure Quantum la Microsoft
Unde vedem cele mai mari beneficii ale Azure Quantum Elements pentru afacerea noastră?

Azure Quantum Elements ne permite să facem lucrurile mai rapid și mai bine. Folosind o simulare pentru a prezice ce s-ar putea întâmpla pe baza chimiei moleculelor, acum le putem testa fără a fi nevoie ca cineva să le fabrice activ. Acest lucru generează noi perspective, noi gândiri inovatoare și noi opțiuni tehnologice.

De asemenea, testăm descoperirea de noi materiale. Astfel, analizând o anumită moleculă, putem determina dacă aceasta are o caracteristică specifică de performanță. De exemplu, dacă o moleculă nu se dizolvă în apă, nu o putem integra in formula unui șampon sau detergent de rufe.

Azure Quantum Elements ajută, de asemenea, echipa noastră de experți în formulare să perfecționeze raporturile de ingrediente pentru produsele noastre cu o viteză inimaginabilă anterior. Formularea este un domeniu complex de cercetare, deoarece implică interacțiunea multor ingrediente diferite, a căror testare poate deveni foarte costisitoare din punct de vedere computațional.

Cum plănuim să construim pe această bază?

Ne aflăm într-o călătorie importantă împreună cu Microsoft. Utilizând capacitățile unice create prin colaborarea noastră, avem potențialul de a reduce semnificativ termenele de descoperire de la ani la luni sau chiar săptămâni. Împreună cu arhivele noastre de date brevetate și cu un secol de expertiză științifică în domeniul îngrijirii personale și a locuințelor, acest salt tehnologic înseamnă că oamenii noștri de știință vor fi capabili să conducă industria în dezvoltarea următoarei generații de bunuri de larg consum.

Înapoi sus