4. Alearga pentru sanatatea inimii tale la Bucharest City Marathon

Alearga pentru sanatatea inimii tale la Bucharest City Marathon

Becel ii invita pe bucuresteni sa alerge, pentru sanatatea inimii lor, la Bucharest City Marathon Editia 2011. La eveniment sunt asteptate peste 4000 de personae.

Bucuresti, 5 octombrie: Margarina de noua generatie Becel sustine Bucharest City Marathon, eveniment sportiv la care sunt asteptate peste 4000 de persoane. Editia 2011 a Maratonului va avea loc pe data de 9 octombrie, incepand cu ora 09:30, cand se va da startul competitiei, in Piata Alba Iulia.

Evenimentul va cuprinde 3 probe competitive - maraton, semimaraton si stafeta, precum si 2 probe necompetitive - cursa populara de 4 km si cursa copiilor de 1 km. Sportivii in fotolii rulante se pot inscrie la oricare din probele mentionate.

Prin sustinerea acestui proiect pentru cel de-al treilea an consecutiv, Becel doreste sa evidentieze importanta sanatatii, in special a celei cardiovasculare, pe care fiecare dintre noi o poate mentine prin adoptarea unui stil de viata sanatos, din cadrul caruia nu trebuie sa lipseasca miscarea.

„Prezenta in cadrul proiectului Bucharest City Marathon reprezinta o noua etapa din misiunea Becel, aceea de educare cu privire la importanta sanatatii inimii. Statisticile din intreaga lume insista asupra unei realitati din ce in ce mai ingrijoratoare: 2 din 3 persoane sufera din cauza afectiunilor cardiovasculare. Acest aspect este cu atat mai serios cu cat sanatatea inimii noastre poate fi mentinuta si imbunatatita actionand la nivelul alimentatiei si practicand cu regularitate miscarea, in special cea in aer liber”, a declarat Rodica Tenu, Nutritionist Unilever.

Despre alimentatia echilibrata si stilul de viata sanatos

“O alimentatie echilibrata, formata din legume, fructe si grasimi bune, in special cele esentiale, alaturi de o activitate fizica regulata, sunt doi dintre cei mai importanti pasi impotriva nivelului crescut al colesterolului, care determina aparitia celor mai multe dintre bolile inimii”, a adaugat Rodica Tenu, Nutritionist Unilever.

Un stil de viata sanatos presupune o nutritie zilnica echilibrata, respectiv consumul de alimente care sa asigure organismului cele trei clase principale de nutrienti: proteine (15%), glucide ( 55%) si grasimi (30%).

Becel are o lunga traditie in sustinerea evenimentelor sportive la nivel international, in Marea Britanie fiind de 10 ani sponsorul oficial al Maratonului Londrei si al Maratonului Familiei.

Despre Becel

Becel este o margarina premium, de noua generatie care, prin compozitia sa bogata in grasimi esentiale Omega 3 si Omega 6, ajuta in lupta impotriva colesteroluluiși contribuie la mentinerea sanatatii inimii.

Creata la sfarsitul anilor ’50, la solicitarea comunitatii medicale olandeze, Becel a fost lansata pe piata in 1963 sub denumirea de Becel, prescurtare de la expresia Blood Cholesterol Lowering (BCL). Daca initial aceasta margarina se distribuia prin farmacii, pe baza de reteta, astazi produsul se vinde in 29 de tari si este consumat de 12 milioane de oameni. A devenit astfel unul dintre cele mai cunoscute branduri de margarina din lume.

Despre Bucharest City Marathon

Bucharest City Marathon 2011 este o competitie internationala care include atat probele clasice de maraton de 42,195 de km si de semi-maraton 21,095 km, cat si de stafeta 4x10,548 km, cursa populara de 4 kilometri, cursa copiilor de 1 kilometru, proba scaunelor cu rotile destinata persoanelor cu dizabilitati.

Cei care doresc sa se inscrie la una dintre probele maratonului o pot face pana pe 6 octombrie, pe Internet, sau la Expozitia Maratonului pe datele de 7 si 8 octombrie in Piata Alba Iulia.

Toate persoanele inscrise in curse precum si toti iubitorii unui stil de viata sanatos, sunt asteptati de organizatori pe data de 9 octombrie, in Piata Alba Iulia la editia 2011 a Maratonului.

Mai multe detalii despre Bucharest City Marathon pot fi gasite la adresa de Internet ale competitiei.

Bucharest Marathon

Afla mai multe despre competitia la care Becel ii invita pe bucuresteni sa alerge pentru sanatatea inimii lor.