2. Centru Media
  4. UFS face apel la o gestionare responsabila a deseurilor alimentare

UFS face apel la o gestionare responsabila a deseurilor alimentare

Al doilea raport global al Unilever Food Solutions, „Bucatarii sustenabile: Reducerea deseurilor alimentare”, atrage atentia asupra gestionarii resturilor alimentare din restaurante.

Afla mai multe despre UFS

Unilever Food Solutions logo

Unilever Food Solutions

Bucuresti, 15 august 2011: Pot fi bucatariile restaurantelor sustenabile? Cum pot fi reduse deseurile in alimentatie? Raspunde la aceste intrebari al doilea Raport Global privind Meniurile, lansat recent de Unilever Food Solutions (UFS). Studiul „Bucatarii sustenabile: Reducerea deseurilor alimentare” atrage atentia asupra modului in care este gestionata problema resturilor alimentare din restaurante, cat si asupra solutiilor aflate la indemana reprezentantilor industriei alimentare.

„In ultimii ani, patronii restaurantelor romanesti au devenit tot mai interesati de modul in care poate fi rezolvata problema deseurilor, e o tendinta tot mai vizibila. Aceasta chestiune nu tine doar de ecologie, ci si de cheltuieli importante pentru depozitarea si ridicarea deseurilor. Pentru ca e vorba de partenerii nostri, vom face tot ce ne sta in putinta sa-i ajutam”, declara reprezentantii UFS Romania.

Cifrele sunt impresionante: in fiecare an, industria alimentara genereaza in intreaga lume trei milioane de tone de deseuri, dupa cum rezulta dintr-un studiu intocmit anul trecut de Asociatia Restaurantelor Sustenabile (Sustainable Restaurant Association).

UFS va incuraja crearea de coalitii „Uniti impotriva Deseurilor Alimentare”

In acest context, UFS isi propune sa colaboreze cu toti colegii din industria alimentara si cu parteneri externi pentru a incuraja crearea de coalitii „Uniti impotriva Deseurilor Alimentare” („United Against Waste”) in toata lumea.

Aceste coalitii vor reuni grupuri de experti locali din industrie - bucatari, operatori, experti in sustenabilitate, inclusiv din cadrul diviziei locale a UFS – pentru a gasi impreuna solutii pentru reducerea acestui tip de deseuri.

Toti reprezentantii acestei industrii trebuie sa priveasca atent la modul in care sunt realizate stocurile de materii prime, la flexibilitatea meniurilor puse la dispozitia clientilor, la dimensiunile portiilor, adica la intregul traseul al produselor, de la ferma sau de pe camp pana la farfurie si, mai departe, in cosul de gunoi.

Un nou serviciu UFS, care creste eficienta bucatariilor

„Rezultatele Raportului Global privind Meniurile demonstreaza ca, in problema deseurilor alimentare, centrul atentiei se muta de la bucatariile proprii catre cele din restaurante. Cercetarile anterioare au aratat ca un procent tot mai mare din aceste resturi sunt generate in faza prepararii mancarii. Prin urmare, trebuie sa-i ajutam pe bucatari si pe operatori sa reduca nivelul acestor deseuri”, explica Sergio Perelman, director global pentru sustenabilitate in cadrul UFS.

Pentru a veni in ajutorul bucatarilor cu solutii eficiente, UFS lanseaza un nou serviciu, cu ocazia difuzarii celui de-al doilea Raport Global privind Meniurile: „Lucreaza inteligent pentru a te destepta in privinta deseurilor” („Work Smart to Wise up on Waste”).

Acest serviciu isi propune sa-i ajute pe reprezentantii industriei sa creasca eficienta bucatariilor prin scaderea cantitatii de resturi si, implicit, sa-si transforme afacerile intr-unele mai rentabile; sa preia o responsabilitate sporita in gestionarea acestei probleme si sa-i faca pe consumatori sa comunice mai mult pe aceasta tema; sa atraga noi consumatori prin istorisirea povestilor de succes in gestionarea resturilor alimentare.

Totodata, UFS va continua sa le ofere bucatarilor si operatorilor un plus de inspiratie in crearea de mancaruri gustoase, naturale si sanatoase, precum si produse provenite din agricultura sustenabila. „Tinta noastra, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung, e sa cream solutii inteligente pentru bucatari si operatori, pentru a reduce cantitatea globala de deseuri alimentare. Aceste solutii inteligente ii vor ajuta sa reduca impactul asupra mediului si le vor permite sa economiseasca, intr-o perioada economica ce se mentine dificila”, mai spune Sergio Perelman.

Despre raport

Cel de-al doilea Raport Global privind meniurile a fost realizat de BrainJuicer, in parteneriat cu Salt PR, pe baza unui chestionar aplicat unui numar de 3.500 de respondenti din sapte tari (Statele Unite, Marea Britanie, China, Germania, Rusia, Brazilia si Turcia), care mananca in oras cel putin odata pe saptamana.

Despre Unilever Food Solutions

Unilever Food Solutions (UFS) este sursa de inspiratie si consultantul de incredere al bucatarilor profesionisti. Unilever Food Solutions (UFS), divizia specializata de solutii gastronomice a companiei Unilever se adreseaza bucatarilor din 74 de tari, oferind ingrediente si servicii profesionale.Ingredientele pot salva timp pretios in bucatarie, fara sa compromita gustul si calitatea preparatelor. Portofoliul din Romania cuprinde cateva dintre cele mai cunoscute branduri globale, precum Knorr, Lipton si Hellmann’s.

Unilever Food Solutions este in industria gastronomica inca din 1880. La nivel global, compania are 4700 de angajati, cat si cea mai mare echipa interna de bucatari din intreaga industrie.