4. Sinteza Raportului de inspectie in anul 2013 pe Directiva Seveso la S.C. Unilever Romania S.A.

In timpul verificarilor efectuate de echipa de control s-a constatat ca modul de organizare si operare la nivelul obiectivelor controlate respecta reglementarile privind securitatea si protectia mediului.

In perioada 26-27 august, o echipa formata din reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, Garzii Nationale de Mediu - Comisariatul judetean Prahova si Agentiei pentru Protectia Mediului Prahova - Secretariatul de risc, a efectuat o inspectie planificata la S.C Unilever Romania S.A.

Tinand cont de faptul ca activitatea principala a companiei este de fabricare a detergentilor, in cadrul inspectiei au fost verificate urmatoarele: verificarea stadiului implementarii prevederilor HG 804/2007, privind controlul asupra pericolelor de accident major in care sunt implicate substante periculoase, stadiul realizarii masurilor stabilite in Raportul de inspectie intocmit in urma controlului efectuat in anul 2012 si verificarea chestionarului de control intocmit la inspectia din anul 2012.

In timpul controlului au fost verificate depozitele de percarbonat de sodiu si parfumuri, instalatia frigorifica aferenta sectiei de produse alimentare, rezervoarele pentru depozitarea alcoolilor polietoxilati si instalatiile de supraveghere/ averizare/stingere incendiu si supraveghere/monitorizare video.In timpul verificarilor efectuate de echipa de control s-a constatat ca modul de organizare si operare la nivelul obiectivelor controlate nu sunt de natura sa induca nici un fel de pericol asupra echipamentelor din punct de vedere al securitatii sau protectiei mediului.

Neconformitatile identificate pe teren nu sunt in masura sa pericliteze siguranta obiectivului si vor fi rezolvate pe baza unui plan de masuri ce va fi transmis autoritatilor.

Controlul s-a finalizat prin intocmirea si semnarea Raportului de inspectie in care au fost consemnate constatarile rezultate in urma verificarii amplasamentului si analizarii documentelor si informatiilor puse la dispozitia autoritatilor de control. Pe timpul controlului nu s-au aplicat sanctiuni contraventionale. Pe baza Raportului de inspectie, societatea va intocmi un plan de masuri in vederea imbunatatirii activitatii.