4. Eurodeputata Daciana Sârbu, în vizită la fabrica Unilever din Ploiești

Eurodeputata Daciana Sârbu, în vizită la fabrica Unilever din Ploiești

Eurodeputata Daciana Sârbu și primarul orașului Ploieștului, Iulian Bădescu, au vizitat fabrica Unilever din Ploiești. În cadrul vizitei, cei doi oficiali au discutat cu reprezentanții Unilever despre importanța plasării sustenabilității în centrul oricărei afaceri, despre încurajarea adoptării unui stil de viață sănătos și despre responsabilitatea companiilor în ce privește publicitatea adresată copiilor.

"Sper să vedem o tendință cât mai clară a tuturor producătorilor către alimente cât mai “curate”, pentru că vorbim și de o responsabilitate socială. La fel, salut toate companiile care produc cu grijă pentru impactul pe care îl generează, pentru că dovedesc nu doar respect pentru mediul înconjurător, dar și considerație pentru comunitatea în care funcționează, iar criteriile de mediu devin tot mai importante", a declarat Daciana Sârbu.

La rândul său, primarul Iulian Bădescu a spus: “Compania Unilever este un actor important în dezvoltarea economiei și un partener al municipalității în dezvoltarea comunității locale. Sper ca în viitor colaborarea noastră să aducă multe proiecte de succes pentru ploieșteni.”

Prioritățile mandatului de europarlamentar al Dacianei Sârbu includ promovarea alimentației sănătoase, susținerea agriculturii românești și protejarea mediului. Prevenirea obezității în rândul copiilor este, de asemenea, unul dintre obiectivele sale.

Aceste principii sunt parte a strategiei Unilever în România, prin implementarea Planului Unilever pentru un Stil de Viață Durabil. Astfel, în timpul vizitei, reprezentanții Unilever au punctat cele 3 obiective majore pe plan local: îmbunătățirea sănătății și a stării de bine a oamenilor, reducerea impactului asupra mediului și îmbunătățirea nivelului de trai.

De asemenea, în timpul vizitei a fost punctat și modul în care Unilever abordează nutriția în relația cu clienții săi: oferirea de produse mai bune, prin inovație și reformularea rețetelor, derularea de campanii pentru încurajarea schimbării comportamentelor, sprijinind astfel adoptarea unor diete mai bune, dar și lansarea de produse care au un impact pozitiv asupra stilului de viață al consumatorilor.

La Ploiești, Unilever produce detergent si produse alimentare (condimente, supe deshidratate, concentrat pentru supe, margarină, muștar).

Despre Unilever

Unilever este unul dintre cei mai mari producători din lume, din domeniile produse alimentare, produse de îngrijire personală și îngrijire a locuinței, având vânzări în peste 190 de țări. Produsele noastre sunt prezente în 7 din 10 locuințe la nivel global și sunt folosite de peste 2 miliarde de persoane în fiecare zi. Avem 173.000 de angajați în toată lumea și am înregistrat o cifra de afaceri de peste 50 miliarde EUR în 2012.

Peste jumătate din businessul companiei noastre este generat de piețele în curs de dezvoltare și emergente (57% în Q1 2013). Dorind să creăm un viitor mai bun în fiecare zi, îi ajutăm pe oameni să se simtă bine, să arate bine și să ia ce e mai bun din viață. Portofoliul nostru include unele dintre cele mai renumite branduri din lume: Knorr, Omo, Dove, Sunsilk, Hellmann’s, Lipton, Rexona, Algida, Lux, Rama, Ponds și Axe, 15 dintre acestea generând o cifra de afaceri de 1 miliard de euro sau mai mult.

Obiectivul nostru este să ne dublăm cifra de afaceri și, în același timp, să reducem aprenta de mediu (incluzând aprovizionarea cu materii prime, modul în care consumatorii folosesc produsele noastre și gestionarea deșeurilor) și să creștem impactul social pozitiv al companiei. Ne-am angajat să ajutăm un miliard de oameni să acționeze pentru a-și îmbunătăți sănătatea și starea de bine, să ne aprovizionăm cu materii prime sustenabile până în 2020 și să reducem impactul asupra mediului, deși businessul companiei va crește. În acest sens, am definit șapte domenii pentru care am stabilit obiective din domeniile social, mediu și economic.

Mai multe detalii, pe site-ul companiei: www.unilever.com/sustainable-living/.

Unilever se află în clasamentul Dow Jones Sustainability World Indexes de 14 ani consecutivi. Suntem în FTSE4Good Index Series și am obținut un punctaj de top, clasându-ne în FTSE4Good Environmental Leaders Europe 40 Index. Compania este considerată angajatorul preferat în multe dintre țările în care are operațiuni și este un model în ce privește dezvoltarea de leadership și inovația. Pentru mai multe informații despre Unilever și brandurile companiei, vizitați www.unilever.com.

Dana Dobrescu

dana.dobrescu@unilever.com