Sari peste Conținut

Unilever România Schimbă locația


Progres în studiile anti-îmbătrânire – cercetătorii au descoperit o genă a tinereții

Un nou studiu anunță descoperirea primului indiciu genetic care explică diferența dintre vârsta pe care părem să o avem și vârsta pe care o avem de fapt. Oamenii de știință speră ca prin descoperirea secretelor care îi fac pe unii oameni să pară mai tineri să ajungă la noi descoperiri ce ne vor ajuta să arătăm tineri pentru mai mult timp. Cercetătorii Unilever, în colaborare cu Erasmus MC University Medical Centre Rotterdam și cu alți parteneri, au făcut descoperirea în urma unui amplu studiu asupra îmbătrânirii.

În timpul studiului, peste 4.000 de persoane au fost evaluate prin prisma fotografiilor feței, ceea ce a condus la peste 100.000 de evaluări ale vârstei percepute (cât de bătrâni păreau). Ulterior, echipa a examinat peste 8 milioane de variante ale ADN-ului participanților la studiu cu scopul de a investiga dacă există o diferență între cele două categorii: cei care sunt percepuți ca fiind mai tineri decât sunt de fapt și cei percepuți ca fiind mai bătrâni.

Studiul, o premieră în domeniu, a demonstrat faptul că posesorii unei forme a genei numite MC1R arată cu doi ani mai în vârstă decât cei cu o formă diferită a genei.

Dr. David Gunn cercetător senior în cadrul companiei Unilever și co-lider al proiectului a afirmat: „Această cercetare este extrem de interesantă și oferă o nouă perspectivă asupra modului în care unele persoane par să își păstreze tinerețea. Descoperind secretele celor care par mai tineri decât sunt, putem găsi soluții inovatoare pentru a ajuta oamenii să arate tineri pentru mai mult timp în viitor. Bineînțeles, mai avem foarte mult de muncă dar credem că această descoperire ar putea influența dezvoltarea produselor și inovația la Unilever.”

Co-liderul studiului, Profesorul Manfred Kayser de la Erasmus MC University Medical Center Rotterdam, a afirmat: „Descoperirea acestei prime gene cu impact asupra vârstei percepute este importantă deoarece ne oferă posibilitatea de a descoperi mai multe lucruri despre care știm că ar putea exista și pe care acum le putem descoperi.

Descoperirea noastră reprezintă un nou pas spre înțelegerea diferențelor dintre oameni în ceea ce privește procesul de îmbătrânire și oferă noi indicii pentru identificarea legăturilor la nivel molecular dintre vârsta percepută, vârsta cronologică și vârsta biologică. Următorul pas este explicarea legăturii dintre aspectul tânăr și sănătate la nivel molecular, permițându-ne astfel să înțelegem îmbătrânirea sănătoasă.”

Îmbătrânirea afectează pielea prin apariția ridurilor, a pigmentării neuniforme și afectează trăsăturile faciale prin dimensiunea buzelor și apariția pliurilor din jurul buzelor. Astfel, unii oameni par mai tineri decât sunt de fapt, iar alții mai bătrâni. Liu și colegii săi au anunțat primul studiu genetic asupra vârstei percepute, identificând variante ale ADN-ului în gena MC1R ca fiind asociate cu aspectul ce pare cu 2 ani mai îmbătrânit.

Despre Unilever:

Unilever este unul dintre furnizorii mondiali de produse alimentare, produse pentru casă și de îngrijire personală, cu vânzări în peste 190 de țări. Produsele companiei ajung la două miliarde de consumatori pe zi. Compania are 169,000 de angajați și a generat vânzări în valoare de 53.3 miliarde € în 2015. Peste jumătate (58%) din resursele companiei sunt îndreptate către piețele emergente sau în curs de dezvolare.

Unilever are mai mult de 400 de branduri ce pot fi găsite în casele din întreaga lume, inclusiv Persil, Dove, Knorr, Domestos, lui Hellmann, Lipton, Wall, PG Tips, Ben & Jerry, marmite, Magnum si Lynx. Despre MC Erasmus

University Medical Centre Rotterdam:

Erasmus MC este cel mai mare Centru Medical Universitar din Olanda. Scopul nostru principal este să contribuim la sănătatea populației. Aproape 13.000 de angajați se dedică în fiecare zi furnizării de servicii medicale de calitate, facilitării educației la standarde internaționale și cercetării de pionierat.

Acești profesioniști au un rol esențial în dezvoltarea expertizelor privind sănătatea și boala. Ei utilizează ultimele informații științifice în tratamentele practice precum și în măsurile de prevenire pentru a oferi un beneficiu maxim pacienților și pentru a permite oamenilor sănătoși să trăiască mai mult. Să devină vizibili, să fie primii din domeniul serviciilor de sănătate complexe și inovatoare colaborând cu alții: acestea sunt ambițiile celor de la Erasmus MC. Pentru mai multe informații despre Erasmus MC, vă rugăm să vizitați http://www.erasmusmc.nl/?lang=en.