1. Home
  2. Dezvoltare durabilă

Împreună putem schimba modul în care lumea face afaceri

De peste 120 de ani am fost pionieri, inovatori și aducători de schimbare. De la un săpun care salvează vieți, la multe mărci care schimbă lumea. Dar lumea e într-o rapidă mișcare și în fiecare zi învățăm cât de mult putem – și trebuie – să facem.

Cu opt ani în urmă, am creat Planul Unilever pentru viață durabilă (USLP) pentru a construi o afacere de care lumea să fie mândră.

Avem multe de sărbătorit.

Vedeți o parte din progresul pe care l-am făcut

  • Am ajutat mai mult de 600 milioane de oameni să-și îmbunătățească sănătatea și igiena.
  • Am redus semnificativ gazele cu efect de seră, consumul de apă și pierderile asociate cu fabricarea produselor noastre.
  • Peste jumătate din materiile noastre prime agricole, precum uleiul de palmier, hârtia și ceaiul sunt acum procurate în mod sustenabil.
  • Am îmbunătățit traiul pentru milioane de oameni, prin inițiative precum micii proprietari agricultori și programe pentru micii comercianți.

Dincolo de obiective, scopul nostru de „a face viața durabilă un lucru obișnuit” a inspirat inovații, noi moduri de a face afaceri și mărci de valoare. O parte dintre aspectele semnificative includ:

Demonstrăm că afacerile responsabile sunt afaceri bune.

Mai multă creștere

Woman in the forest

Propriile noastre cercetări arată că peste jumătate dintre toți consumatorii fac deja achiziții sau vor să facă achiziții în mod durabil. De aceea, am dezvoltat mărcile noastre pentru viață durabilă, care au un scop clar referitor la o preocupare socială sau ecologică și contribuie la USLP.

Avem 26 de mărci pentru viață durabilă, inclusiv Dove, Lipton, Hellmann’s și Seventh Generation, dintre care 22 sunt în primele noastre 40 de mărci. Acestea au depășit continuu rata medie de creștere a Unilever în ultimii patru ani și în 2017 au reprezentat 70% din creșterea cifrei de afaceri a Unilever.

Costuri mai mici

Man and waste recycling

Prin reducerea reziduurilor și a consumului de energie, materii prime și resurse naturale, creăm eficiență și reducem costurile, în timp ce devenim mai puțin expuși la volatilitatea prețurilor.

Am realizat o reducere cumulativă a costurilor de peste 830 milioane € prin măsuri de eco-eficiență în fabricile noastre din anul 2008.

Mai puțin de risc

Woman cultivating chilli peppers

Funcționarea durabilă ne ajută să ne protejăm pentru viitor lanțul logistic împotriva riscurilor asociate cu schimbarea climei și procurarea de materiale.

Până la finalul lui 2017, 56 % dintre materiile noastre prime agricole au provenit din resurse durabile.

Mai multă încredere

Marathon initiative

Plasarea durabilității în centrul modelului nostru de afaceri ne ajută să fim relevanți pentru consumatori și ne consolidează relațiile cu părțile interesate.

90 % dintre angajații noștri își exprimă mândria de a lucra pentru Unilever și anul trecut am fost numiți „cel mai dorit angajator” pe 44 dintre cele 52 de piețe în care facem angajări – o creștere de 25 % față de anul precedent.

Ca afacere, suntem cu privirea atentă la viitor, adaptându-ne și evoluând pentru a fi cu un pas înainte.

Ceea ce am învățat va reprezenta schimbarea pe care ne dorim să o vedem.

Dar știm că este timpul să ne creștem standardele din nou. Să privim dincolo de 2020 la Unileverul viitorului.

Nu avem toate răspunsurile. Și știm că ne vom atinge obiectivul prin încredere și parteneriate.

Așa că am cerut comunității noastre să ne ajute să modelăm următoarea etapă a călătoriei noastre.

Peste 40.000 de oameni din interiorul și din exteriorul afacerii noastre.

Investitori și degustători de înghețată, lideri în domeniul tehnicii și producători de ceai, inventatori, oameni de știință, producători de săpun și strategi.

Cu toții au ceva de spus.

Folosim toate aceste opinii și idei prețioase pentru a ne ajuta să conturăm și dezvoltăm viitorul afacerii noastre.

Ne străduim să facem mai mult bine și să creăm un impact mai bun. Lucrăm pentru a ne ajuta comunitățile să prospere și planeta să înflorească.

Împreună, vom reinventa modul de a face afaceri.

Sunteți cu noi?

Inapoi la inceputul paginii

CONECTAȚI-VĂ CU NOI

Suntem mereu interesați să stabilim legături cu persoanele care ne împărtășesc interesul pentru un viitor durabil.

CONTACT

Luați legătura cu Unilever și cu echipele de specialiști sau găsiți persoane de contact din întreaga lume.

Contact