Apă

Am redus aproape la jumătate consumul de apă din operațiunile noastre de producție, în mod semnificativ din 2010 încoace.

Însă 99% din amprenta noastră de apă provine din utilizarea produselor noastre de către consumatori – și încă nu am reușit să reducem această cantitate.

Lucrăm la acest aspect. Dezvoltăm produse care necesită mai puțină apă, pentru a-i ajuta pe oameni să economisească această resursă prețioasă.

Oportunități pentru femei

Am atins un echilibru între sexe în conducere la nivel global, 51% din funcțiile de conducere fiind deținute de femei, o creștere de la 38% în 2010.

Am ajutat 2,34 milioane de femei din toată lumea să fie independente, sprijinindu-le pentru a-și dezvolta noi competențe și pentru a-și extinde oportunitățile.

Și am sporit siguranța pentru femeile de pe plantațiile de ceai.

Emisiile de gaze cu efect de seră

Operațiunile noastre de producție din toată lumea se realizează acum cu 100% electricitate de rețea din surse regenerabile.

Am obținut o reducere cu 65% a emisiilor de CO2 din energia din producție începând cu anul 2008, însă aproximativ două treimi din emisiile din ciclul de viață provin din energia pe care o utilizează consumatorii noștri în propriile case.

Am subestimat cât de problematic este să ajutăm consumatorii să își schimbe comportamentul, însă lucrăm în acest sens, prin produse și parteneriate.

Echitatea la locul de muncă

Facem progrese satisfăcătoare pentru a promova drepturile omului în întreaga noastră afacere și în lanțul nostru de aprovizionare.

Deja ne plătim angajații cu un salariu echitabil în majoritatea locurilor prin intermediul Programului nostru de compensare echitabilă.

Afaceri inclusive

Am ajutat 1,8 milioane de mici comercianți din toată lumea să acceseze inițiative pentru a-și crește veniturile din 2010 încoace.

În prezent ne extindem abordarea pentru a-i ajuta să își dezvolte capacitatea de adaptare și a-i pregăti pentru lumea digitală prin parteneriate care le furnizează acces la credite și asigurări.

Deșeuri și ambalaje

Impactul nostru asupra deșeurilor per consumator a scăzut cu aproximativ 32% din 2010. Am făcut progrese satisfăcătoare în domeniile pe care le putem controla, ajungând la un nivel zero al deșeurilor trimise la groapa de gunoi în toate fabricile noastre și la o reducere cu 96% a deșeurilor trimise spre eliminare per tona de producție.

Facem progrese satisfăcătoare în ceea ce privește angajamentele noastre pentru a ne asigura că ambalajele noastre din plastic vor fi reutilizabile, reciclabile sau compostabile până în 2025 și pentru a utiliza cel puțin 25% plastic reciclat în ambalajele noastre tot până atunci.

În 2019 ne-am angajat să reducem cantitatea de plastic virgin utilizat și să colectăm mai mult plastic decât producem.

Aprovizionare durabilă

Din 2010 am crescut cantitatea de materii prime agricole obținute din surse durabile de la 14% la 62%, iar 88% din cele 12 culturi cheie ale noastre sunt obținute în mod durabil.

Am făcut progrese satisfăcătoare, dar mai avem de lucru.

Sănătate și igienă

Am ajutat mai mult de 1,3 miliarde de oameni să-și îmbunătățească sănătatea și igiena începând cu anul 2010. Astfel am depășit ținta inițială de 1 miliard. Dar nu ne oprim aici.

Vom continua să muncim pentru a îmbunătăți viețile oamenilor.

Alimentație

Acum zece ani ne-am asumat obiectivul de a dubla proporția portofoliului nostru care îndeplinește cele mai înalte standarde de nutriție, astfel încât aceasta să ajungă la 60%. Până în 2019 am atins 56% și suntem pe cale să ne atingem ținta până la finalul anului 2020.

O cantitate mai mică de zahăr, sare, grăsimi saturate și calorii – dar totuși mâncare cu un gust foarte bun.